Terugblik op de recente innovaties van onze Business Intelligence tool INTUITUS

 

Terugblik op de recente innovaties van onze Business Intelligence tool INTUITUS

De afgelopen maanden heeft onze Business Intelligence oplossing INTUITUS een reeks belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt waar alle gebruikers snel van zullen profiteren.

 

  1. Nieuwe integraties met andere systemen.
  2. Het gebruik van kunstmatige intelligentie om de toekomst van de activiteit voorspellen.
  3. Belangrijke verbeteringen aan de dosisbeheermodule (DACS).

 

Nieuwe integraties met andere systemen
 

 

In 2024 hebben we nieuwe integraties gerealiseerd om aan de groeiende behoeften van onze gebruikers te voldoen. Het laboratoriumbeheersysteem MOLIS en het tariferingssysteem OPALE, evenals de beheersoftware voor de ontvangstbalies van het Franse bedrijf THERASOFT, zijn nu perfect geïntegreerd in INTUITUS. Deze strategische interconnecties maken optimaal gebruik van bestaande databanken mogelijk en bieden zo belangrijke indicatoren die onze gebruikers helpen om weloverwogen beslissingen te nemen en hun operationele prestaties te verbeteren.

Dankzij deze ervaringen kunnen we deze systemen nu op een gestandaardiseerde manier koppelen, waardoor we bij toekomstige implementaties sneller kunnen reageren.

Met een uitgebreide compatibiliteit met systemen zoals DxLab, CoreLab, MOLIS en GLIMS, is INTUITUS vandaag de dag de meest verbonden Business Intelligence-oplossing op de markt.

 

Het gebruik van kunstmatige intelligentie om 
de toekomst van de activiteit te voorspellen

 

Kunstmatige intelligentie is nu een integraal onderdeel van de Business Intelligence-oplossing. Zijn capaciteiten maken het mogelijk om anomalieën te detecteren, toekomstige trends te voorspellen en enorme hoeveelheden gegevens te analyseren met ongeëvenaarde precisie.

Concreet kan INTUITUS nu de activiteit van laboratoria of radiologieafdelingen voor de komende maanden voorspellen. Het werpt ook licht op waargenomen verschijnselen, zoals langere wachttijden in de wachtkamer, door de bepalende factoren te identificeren, zoals het type apparatuur dat wordt gebruikt, de beschikbaarheid van personeel of variaties afhankelijk van het uur en de dag van de week.

Op alle geïmplementeerde dashboards (radiologie, dosisbeheer, laboratorium, operatiekamer) kunnen we nu deze intelligente algoritmen inzetten om besluitvormers te helpen de meest geoptimaliseerde strategieën te implementeren.

Deze intelligente algoritmen worden ingezet op het volledige scala aan dashboards die de domeinen van radiologie, dosisbeheer, laboratorium en operatiekamer bestrijken. Het doel is duidelijk: besluitvormers voorzien van nauwkeurige en bruikbare informatie om de operationele prestaties te verbeteren en toekomstige behoeften te anticiperen.

 

Belangrijke verbeteringen aan de dosisbeheermodule (DACS)

Ten slotte is de module voor dosisbeheer (DACS) aanzienlijk verbeterd.

Gebruikers beschikken nu over een tool die alle informatie van stralingsproducerende beeldvormingstoestellen centraliseert en structureert. Deze aanpak maakt het mogelijk om deze gegevens beter te begrijpen en te gebruiken, wat een helder en gedetailleerd beeld biedt om het dosisbeheer te optimaliseren en de veiligheid van patiënten te vergroten.

Er is ook een vereenvoudigde versie beschikbaar voor professionals in het veld die geen radiofysici zijn.

 

In de loop van 2025 zal de DACS-module ook een territoriale aanpak van dosisbeheer integreren en nauwkeurige tools bieden die gericht zijn op radiofysici.